Eskişehir’de deprem performansı yetersiz olduğu için yıkılan Zübeyde Hanım Anaokulu, yeniden inşa edilerek hizmete açıldı. 8 derslikli yeni bina, iki idari oda, öğretmenler odası, çok amaçlı salon, oyun parkı, rehberlik servisi, yemekhane ve mutfağıyla okul öncesi eğitime modern bir soluk getirdi. Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencilerin gerçekleştirdiği ritim ve halk oyunları gösterileri ise törene renk kattı.
8 derslik, 2 idari oda, öğretmenler odası, çok amaçlı salon, oyun parkı, rehberlik servisi, yemekhane ve mutfak alanları olan Zübeyde Hanım Anaokulu’nun açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Törende öğrenciler tarafından ritim ve halk oyunu gösterileri gerçekleştirdi.
Törende konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy şu ifadeleri kullandı;
“Deprem nedeniyle yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen bu okulumuz tamamlanarak, bugün resmi açılışıyla birlikte çocuklarımızın ve eğitim camiamızın hizmetine sunulmaktadır.
Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz. Özellikle beş yaş grubunda yüzde yüz okullaşma hedefiyle yola çıktık ve ihtiyaç duyulan her noktada yeni okulların yapımı konusunda gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Geçtiğimiz hafta, engellilere yönelik olarak bir hayırseverimiz tarafından yaptırılan bir anaokulunun açılışını gerçekleştirdik. Bugün de bu okulumuzun açılışını yapıyoruz. Yapımı devam eden yedi anaokulumuzun yanı sıra, yatırım programında yer alan ve bu yıl içinde ihalesi yapılacak bir anaokulumuz daha bulunmaktadır. Tüm bu çalışmalarla okul öncesi eğitimi daha iyi bir noktaya taşımış olacağız.
Bu bölgemiz, organize sanayi bölgemize yakın bir alanda yer alıyor. Özellikle kadın istihdamının artırılması bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Çalışmak isteyen annelerin çocuklarını güvenle gönderebilecekleri yerlerden biri de okul öncesi eğitim kurumlarımızdır. Biz, 3, 4 ve 5 yaş grubundaki çocuklarımızı bu okullarımıza kabul ediyoruz. Zannediyorum bazı okullarımızda bu uygulama zaten mevcut. Bu ve benzeri okullarımızda da benzer uygulamalar hayata geçirilebilir.
Ek görevliler istihdam ederek çocuklarımızı işe başlama saatinde okula alıp, iş çıkış saatinde ailelerine teslim edebileceğimiz bir mekanizma oluşturabilirsek; hem daha fazla çocuğumuzu okula kazandırmış hem de çocuğunu bırakacak yeri olmayan annelere bir imkân sunmuş oluruz.
Kadınlarımızın istihdamını, onların kendi ayakları üzerinde durabilmelerini önemsiyoruz. Bu anlamda, okul öncesi eğitimin bu yönüyle de önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Çocuklarımızın gelişimi için okul öncesi eğitim büyük bir önem taşımaktadır. Bu alanda bugüne kadar yaptığımız çalışmaları, önümüzdeki süreçte daha da artırarak geliştirmeye devam edeceğiz.
Bu okulun yapımında emeği geçen İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze, çok değerli çalışanlarına, yüklenici firmaya ve katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.
Eğitim camiamıza, bölgemize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”